Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.
Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..
![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
"Eyüp Grubu"'nu yani şimdiki tabiriyle uAES'i, 1994'te, 6 yakın arkadaşıyla kuran ve de 16 sene boyunca başkanlığını yapan Osman Özütler abimizin 03 Ocak 2010 tarihli veda mesajıdır.. Çok şükür ki abimiz, bizleri derinden üzen, aldığı bu şok karardan vazgeçerek aramıza geri dönmüştür!!..
![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba sevgili arkadaşlar. Sözlerime inanın nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Sanırım bu yazım tamamen doğaçlama olacak. Lütfen yazımda farkında olmadan birilerini incitici veya kırıcı bir uslup kullanırsam beni mazur görün zira şu son zamanlar halet-i ruhiyem pek iyi değil.. Arkadaşlar, burada fazla detaylara girmeden size bir açıklama yapacağım.. 31 Aralık 2009 gecesi gelişen ve de beni hayatımda görmediğim ve hissetmediğim bir şekilde üzüntüye boğan bir olay yaşandı.. Ve de maalesef ki bu haksız olduğunu düşündüğüm; eleştiri ve sözleri bana yönelten; “her zaman bana her konuda inanıp ve güvendiğini söyleyen”çok sevdiğim bir kardeşimden gelmesiydi.. Ben her türlü eleştiri, fikir ve görüşe açık olan kısaca her türlü insanla iletişimi faal tutan yapıda biriyimdir. Benim için 7 yaşındaki çocukla, 77 yaşındaki bir dedenin, sarhoş ile ayığın, solcu ile sağcının, dinci ile dinsiz’in, hacı ile alemcinin, tesettürlü ile mini eteklinin, bitirim ile efendinin, kız ile erkeğin, heteroseksüel ile bisexsüel’in, siyah ile beyaz’ın, Galatasaraylı ile Fenerbahçelinin, akıllı ile delinin, varoş ile elitin, insan ile hayvanın, hayvan ile bitkinin, bitki ile nehir’in vs. kısaca her türlü canlı-cansız varlık arasında ayırım yapmayAn, aldığı her nefeste pragmatist davraranarak, kendini; “acaba yaptığım bu hareket veya söylediğim söz insanlığın faydasına mıdır? yoksa zararına mıdır? yaptığım bu davranışlarla dünya barışına ve de insanların barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duyguları arasında birlikteliğine katkı mı sağlamış oluyorum, yoksa ben de çoğu insan da olduğu gibi; egolarımı tatmin etmek için evrensel birlikteliğimizin altına dinamit mi koyuyorum?” diye kendine soracak kadar içi sevgi ve hoşgörü dolu bir insan olduğumu düşünüyorum.. Kimse kusuruma bakmasın, bu konuda alçakgönüllülük yapmayacağım zira şahsen kendimin bu toplumdaki çoğu insandan daha iyi bir karaktere ve de yapıya sahip olduğumu düşünüyorum. Beni bu açıklamaları yapmaya zorlayan insanlara da bir çift sözüm olacak.. -Bazı insanlar vardır, dıştan bakarsınız fiziken çok güzeldir veya yakışıklıdır; ceylan gibi gözler, kalem gibi kaşlar, okka gibi burunlar, dolgun dudaklar ve de tatlı tebessümler vs.. Ama sonra onlarla biraz yakınlaşınca; dış yüzlerinin güzelliğinin yarısının bile içlerinde olmadığını görürsünüz.. Siz onlara çok değer verdikçe onlar da sizi aynı derecede kırar üzer ve başınıza çıkar, öyle ki topluca tüm sevdiklerinizle beraber, bir şeyleri paylaşmak için bir organizasyon düzenlersiniz; defalarca telefonla çağrı bırakır, o da olmadı mesajla kibarca, onları çok ama çok sevdiğinizi söyleyeyip bu anlamlı günlerde birkaç dakikalığına da olsa, o insanları aranızda görmek istediğiniz söylersiniz. Hatta bazen yalvardığınız da olur, ne de olsa karşınızdaki sizin çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz bir insandır, diyerek.. Ama sizin defalarca arayıp, mesajlar gönderdiğiniz insanlar nezaketen de olsa size “gelemeyeceğini” bildiren ne bir mesaj atarlar, ne de arayıp bir arkadaşla haber gönderirler.. Siz de iyilik adına bunları kafaya takmazsınız ve de onlarla ısrarla arkadaşlığınızı ve dostluğunuzu devam ettirirsiniz.. Oysa ki o kadar safsınızdır ki, babamın bana dediği bir söz gibi; “İyilikle kerizlik yan yanadır Osman!.. Sen çok iyi bir çocuksun ama fazla iyi niyetlisin, bu iyi niyetinle hayatta daima kaybeder ve de ömür boyu üzüntü çekip, ıstırap duyarsın, lütfen oğlum… Canım oğlum Osmanım!....İyi bir çocuk ol ama keriz olma!...” İşte31 Aralık 2009 gecesi, anladım ki ben hakikaten kerizmişim.. Hem de en kralından..”ultrA keriz..” ![]() Sevgi üzerine güzel bir söz vardır; “sevgi eylem gerektirir!..” diye..Ama artık kerizlik devri kapandı, ben dostluğumu ve arkadaşlığımı bundan böyle benim değerimi bilip, bana sevdiğini söylemekten esirgemeyen, yaptıkları hareket ve tutumlarla bana karşı duydukları sevgi ve güveni sonuna kadar hissettiren arkadaş ve kardeşlerimle olacağım.. Bunları hissettirmeyenlere ise gönül kapılarımı sonuna kadar bir daha açılmamak üzere kapatacağım. Ama şunu asla yapmayacağım, her kim olursa olsun, düşmanım dahi olsa; ben herkesi gene sevmeye devam edeceğim, seveceğim ve de onlara elimden geldiğince hissettirmeden yardımcı olacağım, hiçbir şey yapmasam dua edeceğim.. Umarım yüce yaradan onların da içine derin bir sevgi kuyusu açar..Hz. İsa’nın .çok beğendiğim bir sözü vardır; “Biri size tokat atarsa, siz öteki yanağınızı da çevirin!..” işte benim hayata bakışım budur arkadaşlar.. Kırılırım ama kimseyi kıramam… İlla ki farkında olmadan kırdığım ve incittiğim insanlar olmuştur ama şuna lütfen inanın ki; amacım kimseyi incitip ve üzmek değildi. Neyse arkadaşlar lafı çok uzattım.. Beni seven kardeşlerimden, onları çok .seven bir ağabeyleri olarak birkaç şey rica edeceğim, şayet bu ricalarımı yerine getirirseniz beni dünyanın en mutlu insanı yapmış olursunuz. Yapamazsanız da en azından o zaman o isteklerimin gerçekleşmesi için lütfen dua ediniz.. Neyse söz daha fazla uzatmadan ricalarımı aşağıya yazıyorum.. Her şey için şimdiden çok teşekkür ederim. 1) Gece-gündüz çalışarak meydana getirdiğimiz bu oluşuma katkıda bulunmak için elinizden geleni ardınıza koymayınız.. 2) Sevgili Rachel Corrie için açtığım topice ayda bir de olsa, bir şeyler yazın.. Aklınıza hiçbir şey gelmiyorsa, “Seni Seviyoruz Rachel!..” demeniz bile yeterlidir zira böylece onu unutturmamış olarak, dünya barışına katkıda bulunma adına, insanlığa güzel bir mesaj vermiş olursunuz. 3) Sevgili Rachel Corrie’nin doğum ve ölümyıldönümlerinde onunla ilgili bir topic te açarsanız, uAES vizyonuna yakışır bir harekette bulunmuş olursunuz. 4) 31 Aralık 2009 günü küçük Mertcan’ın babası Bilal’le görüşmüştüm maalesef işlerimin yoğunluğundan o gün foruma girip, bunları sizlerle paylaşmak nasip olmadı. Maalesef küçük Mertcan’ın durumu çok kritik, iki gün önce boğazından gene ameliyat olmuş, boğazında balgam tıkanması olduğundan nefes alma problemi hat safhadaymış.. Ve de en üzücüsü ise gerek "http://www.ultraslan.com" ve de gerekse "http://www.uaeyupsultan.com"’ da açtırdığım topiclerdeki onca yazıya rağmen bugüne kadar toplam yapılan bağış sadece "60 TL"’dir evet yanlış duymadınız arkadaşlar sadece bir maçlık masrafımız olan "60 TL!.." Bu da insan olarak ne kadar çevremizde gelişen insani ve vicdani konulara karşı duyarsızlığımızın göstergesi olsa gerek.. Sizlerden ricam az da olsa küçük Mertcan’a lazım olan puset parası için aranızda bir şeyler toplamanızdır.. Zira “uAES ruhu” bunu gerektirir.. 5) Dünya tatlısı bir küçük kız tanıdım ben.. Adı "İrem'.."Onun bizim duamıza ve de sevgisine çok ihtiyacı var.. (Maalesef İremcim Lösemi hastasıdır..)Lütfen aşağıdaki gruba girerek ona sevgimizi belirtip destek olalım.. İREM'E DESTEK OLUYORUZ SEVGİ İLE BÜYÜYORUZ | Facebook 6) Bana Galatasaraylılık ruhunu aşılayan rahmetli Metin Oktay'ı, gerçek taraftarın nasıl olması gerektiğini gösteren rahmetli Alpaslan Dikmen ağabeyimi ve de kurucumuz rahmetli Ali Sami Yen'i asla ama asla unutmayın ve de unutturmAyınız 7) Kemal Alp ve Kemal Başar kardeşlerimden ise, uAES foruma sonuna kadar sahip çıkmalarını ve de onca verilen emeğin ziyan olmaması için, aynen eski şevk ve gayretle görevlerini yürütmelerini rica ediyorum. 8) Gene 31 Aralık 2009 öğleni yıllar sonra gördüğüm, hayırsız onursal başkanımız ve de eski dostum Ramazan İnkaya hakkında bir şey söylemek istiyorum. Kendisini gördüğümde bayağı bir sitem ettim çünkü defalarca onu sizlerle tanışmaya davet ettiysem her seferinde bir bahaneyle bunu red ettiği için.. Neyse sözün özü kendisi bana akşam foruma bir şeyler yazacağını söyledi, şayet bir şeyler yazarsa.. Lütfen onun benim can dostum ve de çok sevdiğim bir arkadaşım olduğunu unutmayarak, uAES sıcaklığıyla karşılayınız.. 9) Foruma ve facebookta hakkımda açılan "Fan Page"'e şayet yazanlar olursa, lütfen kusuruma bakmasınlar..Zira artık http://www.uaeyupsultan.com/" ’a girmediğimden yazdıklarını okuma şansım yok ama şunu bilsinler ki ben de onları çok seviyorum. Dediğim gibi arkadaşlar benim hayat enerjim “sevgi”’dir, katıksız bir sevgi.. İnsanlara sevdiğini söylemek ve de insanlardan sevildiğini duymak benim için dünyadaki en büyük servettir.. Bu yüzden bana “seni seviyoruz” deme inceliğinde bulunan herkese yürekten teşekkürlerimi ve de minnettarlığımı sunuyorum.. 10) Foruma giren tüm arkadaş ve dostlarıma sevgi ve saygılarımı iletip, onlara elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışınız. 11) Sizlere göndermiş olduğum hediye CD’leri izlerken, lütfen ama lütfen beni; “Katı, kaba,bencil ve diktatör bir başkan olarak değil; yüreği sevgi dolu, ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayarak yardım etmeye çalışan, hoşgörülü ve adil bir başkan” olarak hatırlayınız.. Her şey gönlünüzce olsun, sevgi ile kalın sağlıcakla.. “Arrivederci!!!...” Osman Özütler NOT: Bu arada arkadaşlar Osman abimizin bize bahsettiği hediyeleri isteyenler salı sabahından itibaren benden alabililirler.. Herkese yetecek kadar CD fazlasıyla vardır.. CD'ler özel Galatasaray logolu ve işlemelidir.. Konu Ceyhun Koç tarafından (03-01-2010 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Bu konuyu açmak bile gerçekten çok zor. Osman abimi gerçekten öz abim gibi görüyorum. Osman abimin aramızdan gideceğini düşünmek bile bana acı veriyor. Ama biliyorum ki abim bizi yalnız bırakmayacak, ve her daim her konuda yanımızda olacak. Bunu düşünmek bile bazen içime huzur veriyor, beni bir şekilde rahatlatıyor. Ben diyemem ki "abi grubu bırakma!" diye. Çünkü, biliyorum ki Osman abi herşeyi düşünerek yapıyor, belki böylesi daha iyi olacaktır. Ben Osman abimin iyiliğini istiyorum. Tabi ki gitmesini istemem, ama belki de böylesi Osman abim için daha iyi olacaktır. Ama emin ol abi senin 1994'te yaktığın o meşale gelecek nesillere kadar ilerleyecektir. Sanma ki uAES'i yanlız bırakacağız. Sırf senin için uAES'e iki kat daha bağlanacağız. Belki sen elini ayağını çektin uAES'ten, evet bizi çok zor günler bekliyor. Ama senin yüzünü kara çıkarmıyacağız abi. Seni çok seviyoruz ve her daim her konuda yanımızda olacağını da biliyoruz abicim!...
Saygılarımla ; Ceyhun KOÇ
|
|
#4 (permalink) |
|
uAES Üye
![]() |
Abi bu geminin kaptanı sendin en son senin çıkman gerekirdi ...
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Global Moderatör ve uAES Genel Koordinatörü
![]() ![]() ![]() |
Ben de bırakıyorum arkadaşlar.
Osman abi yoksa, ben de yokum, yolunuz açık olsun!.... "Çok ayıp bir şey bu!!!..."
"Kahpe dostu, mert düşmana tercih ederiz, çünkü biz uAES'liyiz!.." Konu Ceyhun Koç tarafından (03-01-2010 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
uAES Üye
![]() ![]() ![]() |
Rachel Corrie demişsin.
Yani "adını her gördüğümde beni sille tokat pataklayıp hayvanca sorgulatan cesur yürek, melek..".(bknz)... Allah'ın selameti ve merhameti üzerine olsun Rechal Corrie'nin... Yalnız Rachel Corrie acaba en ufak pürüz de umudunu yitirseydi! Bu denlicesine akıllara kazınabilir miydi? Rachel bazı kişiler için boktan bir olay yüzünden öldü. Acaba kendisi "ultrAkeriz" miydi? Gençti, güzeldi, kültürlüydü ve hayat doluydu.. Adeta gözlerinin içi gülüyordu! Savaşın olmadığı, catısmaların yasanmadığı o şaşalı ülkesin de paşalar gibi geçinebileceği dururken, Fikrim ve zikrim birdir hesabı YILMADI... Abi kusura bakma ama en azından Rachell Corrie deme. Deme!.. Çünkü "O" yılmazdı!... Hani ben olsam ne olur, olmasam ne olur. Gel gelelim sen Eyüp'ü seviyorsun. Sarı Kırmızı olan her şey ilgini çekiyor. Öyle ya da böyle abi dedikleri birisin. Bu forumun her taşın da varsın. Bilemiyorum!!!... |
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
2) Gece-gündüz çalışarak meydana getirdiğimiz bu oluşuma katkıda bulunmak için elinizden geleni ardınıza koymayınız..
Osman abimiz şuan'da meşale'yi bizim elimize verdi. Ve bizim grub'u bırakmak gibi bir düşüncemiz olmaması lazım. Evet Osman abimin grubu bırakması çok üzücü ve onsuz çok zor olacak. Ama Osman abimizin bizden istekleri var. Ve o isteklerini bizlerin yerine getirmesi lazım. Bu konu'da duyarlı olacağınızı düşünüyorum...
|
|
#8 (permalink) |
|
Global Moderatör
![]() |
Abi neden bizi bırakıp gittiğini bilmiyorum ama elbetteki büyük bir nedenin var. ,
Seni çok az bir süredir tanımama rağmen çok sevdim. Biliyorum ki tüm uAES ailesi seni çok sevdi ve hep de sevecek. Sana hayatında başarılar diliyorum abi.. Saygılarımı sunuyorum... |
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Global Moderatör ve uAES Teenage Başkanı
![]() ![]() ![]() |
Osman Abimin bunu okuyup bana hak vereceğini bilerek yazıyorum bu yazıyı. Ne zaman yardıma ihtiyacımız olduğunda sen bizim yanımızda olmadın mı Abim? Şimdi neden bizden uzaklaşıyorsun? Şimdi de sana ihtiyacımız var. Hatta belki de senin bize ihtiyacın var. Bırak yardım edelim Abim. Dön aramıza o gece orada olamadım. Başka yere sözüm vardı gitmek zorunda kaldım. Abim sen hep sinirlendiğinde seninle başbaşa konuşup sorun bulmadık mı? Anıtkabir'i hatırla Abim. Sinirini orada alıp seni sakinleştirmedim mi? Birlikte yine o geziyi zevkli bir hale getirmedik mi? Kim ne derse desin, kime ne yaparsan yap ama BANA BUNU YAPAMAZSIN ABİM! Şu anda bunları yazarken burada hüngür hüngür ağlıyorum! Her engeli birlikte aşmadık mı Abim? Omuz omuza eğlenip, gülüp daha sonra hep birlikte oturup üzülmedik mi ağlamadık mı? Ben kesinlikle bu kararını kabul etmiyorum Abim! Her ne kadar Abim deyip kararlarına saygı göstersemde kusura bakma Abim bizden kopman konusunda sana hiç saygım yok! Burada geri döndüm diye yazmanı bekliyorum Abim! Yoksa bende bırakıyorum grubu! Madem ki yola birlikte çıktık bu yola birlikte devam edeceğiz! Ölüm dışında birşey bizi ayıracaksa komple ayırsın komple kapatalım grubu çünkü bende artık yokum! Ama eğer dönmek istersen Abim bir telefonunla yine her zaman yanında olacağım. Grubu bırakmış olabiliriz ama her zaman arayabilirsin beni Abim.
Writen by StoRmeX (Good Bye All.)
|
|
#10 (permalink) |
|
uAES Teenage Başkan Yardımcısı ve Global Moderatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayatta insan bazı şeyleri kabullenemez,ben bunu kabullenmiyorum abim sensiz bu grup olmaz sensiz bu grup dönmez abi geceni gündüzüne katıp çalıştın belki çoğu arkadaş bilmez gece ikilere üçlere kadar pc başında veya dışarıda sırf daha güzel bir grup olmak için çalıştın ettin abi ben senden çok şey öğrendim abi çok şey kısa zamanda çok şey biz senle bu yola baş koyduk abi biz senle savaş verdik eğer sen bu yolda yoksan eğer sensiz bu yolda savaşcaksak ben yokum abi ya senle varız yada yokuz.
Doğancan Baran
|
|
#11 (permalink) |
|
|
Olmadı be abi olmadı... Böyle olmaması lazımdı..!
|
|
#12 (permalink) |
|
|
Hiç kimse böyle olsun istemezdi fakat, Osman abiye de hak vermek lazım. Gerek özel yaşamı gerekse sosyal yaşantısı bu kararı almasında belki önemli rol oynamıştır. Tekrar gelmesini ve başımızda bir büyükcesine durmasını sonsuza kadar arzulayacak ve bekleyeceğiz. Bize düşen beklemek.
|
|
#13 (permalink) |
|
uAES Onursal Başkanı
![]() |
9) Gene 31 Aralık 2009 öğleni yıllar sonra gördüğüm, hayırsız onursal başkanımız ve de eski dostum Ramazan İnkaya hakkında bir şey söylemek istiyorum. Kendisini gördüğümde bayağı bir sitem ettim çünkü defalarca onu sizlerle tanışmaya davet ettiysem her seferinde bir bahaneyle bunu red ettiği için.. Neyse sözün özü kendisi bana akşam foruma bir şeyler yazacağını söyledi, şayet bir şeyler yazarsa.. Lütfen onun benim can dostum ve de çok sevdiğim bir arkadaşım olduğunu unutmayarak, uAES sıcaklığıyla karşılayınız..
Bi dünya sitem ettin bana dediğin gibi... Sen mi gidiyosun şimdi? Bak "gitme!" diyor çocuklar... |
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
uAES Üye
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Altına imzamı atıyorum....
Ey Şanlı Ordu Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker. Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
uAES Üye
![]() |
Oldu mu? şimdi Osman ağabey, sen demedin mi kardeşine
"hepimiz böyle birisine kızıp terk edersek ne olur bu grubun hali!" diye.. Ağabey eğer bizi çok seviyorsan bir an önce geri dön! Çünkü sen bize "elveda edemezsin!.." |
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Son Başlıklar |
Aktif Başlıklar |
En Çok Görüntülenen Başlıklar |